11 Şubat 2009 Çarşamba

See you in hell !

"Ben ki sultanlar sultanı, hakanlar hakanı hükümdarlara taç veren Allah'ın yeryüzündeki gölgesi Akdeniz'in ve Karadeniz'in ve Rumeli'nin ve Anadolu'nun ve Azerbaycan'ın ve Şam'ın ve Halep'in ve Mısır'ın ve Mekke ve Medine'nin ve Kudüs'ün ve bütün Arap diyarının ve Yemen'in ve nice memleketlerin sultanı ve padişahı Sultan Bayezid Han oğlu Sultan Selim Han oğlu Sultan Süleyman Han'ım. Sen ki Fransa vilayetinin Kralı Fransuva'sın."

Yedi cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman, Roma - Cermen İmparatoru Şarlken’e mağlup olup esir edilen Fransa Kralı Fransua’nın yardım talebine yukarıdaki cevabı verince, kibir günahında İblis’ten bile usta olduğunu fazlasıyla ispatlamış oldu. Dosdoğru cehenneme yollanması sürpriz olmadı, ancak daha adımını atar atmaz İblis ile aralarında kıran kırana bir iktidar savaşı başladı. Zira Kanuni Viyana Kapılarına dayanıp ele geçiremeyen hükümdar sıfatından zerrece hazzetmemekte, bu kötü ününü Cehennemin kapılarına dayanıp fetheden padişah olarak değiştirmek istemekteydi.Bu dayanılmaz arzunun vücuda gelmesinde Viyana Kapıları’nın Cehennem Kapıları yanında vasat bir umumi hela kapısı gibi duruyor olmasının payı büyüktü tabii. Aşağıda Kanuni’nin cehennemdeki icraatlarını kıskanan İblis’in tehdit ve uyarı mektuplarını bulacaksınız.

"Süleyman,
Duydum ki cehennemin dibini vergiye bağlamışsın. Manyak mısın? Sana vergi diye ne verecekler aptal herif ? Ayrıca o çatal taşıyan keçi ayaklıların adı yeniçeri değil. Üstelik haremime koyacağım diye cennetten huri kaçırıyormuşsun. Derhal vazgeç bu yaptıklarından, aklını başına topla.
İblis"

"Süleyman,
Ceddimi, dedemi, neslimi ve babamı bu işe karıştırma. Asıl senin deden deliydi, buraya geldiği gün yakacak odunlardan gemi yapmaya başlamıştı. Karada yürüteceğim diye sayıklayıp duruyordu. Hem, tiz kellesi vurula demişsin benim için, binlerce yıldır bu kadar gülmemiştim. Ben ölmem Süleyman.
İblis"

"Süleyman,
Yeter artık, haddini aşıyorsun. Ne demek içkiyi yasakladım? Zaten içki dediğin bir kova kaynar su. Onu da ceza olsun diye veriyoruz. Doğru söyle, Murat verdi bu fikri sana değil mi? Tebdili kıyafet işi de onun başının altından çıktı eminim.
İblis"

"NE HÜRREM’İ, ONUN ADI CEBRAİL SENİ GERİZEKALI!!! Sana ne ara kadın gibi göründü bilmiyorum ama, onunla uğraşmasan iyi edersin. Ha, düşmanımın düşmanı dostumdur kuralıyla hareket ediyorsan seni Allah’a havale ediyorum. Bu arada cennet ahalisi teşekkürlerini yolladı. Verdiğin kapitülasyonlara ihtiyaçları yokmuş.
İblis"

"Süleyman, of Süleyman...
Sezar’ı, İskender’i, Napolyon’u, Richard’ı, İvan’ı ve Elvis Presley’i rahat bırak. Senin bildiğin manada kral değil o, üstelik senden çok korktuğu için ikidebir dünyaya kaçıyor, nasıl yapıyorsa artık.
İblis"

Ve İblis, bütün kini ve hasetiyle yazdı durdu. Süleyman’dan ses seda çıkmadı. Ta ki...
-devam edecek-
Sırada: Kanuni’nin İblis’e cevabı.

Hiç yorum yok: